Monday, November 24, 2008

D!NnEr @ ReStOr@N SeR! Id@M@N

Last Saturday nite opis aku wat dinner ala2 santai gitew kat Restoran Seri Idaman, Telok Tempoyak. Sebelum majlis start Aku, Linda n Bro Arief p jln2 kat area Bayan Lepas dulu. Kami p Queens Bay abiskn masa yang ada ckit2 tu sementara menuggu masa untuk melantak. Mana taknya majlis start kul 8.30 pm. Tp kami kul 6pm dh sampai. Apa leh buat org jauh la katakan. Mula2 masuk QB sumer ok lg. Lps je setengah jam jalan2 Bro Arief dah start sebut perkataan lapar. Aku pn mula merasakan kelaparan itu. Then Cik Linda lak menyambung kelaparan itu makanya sepanjang jalan masing2 asyik kata lapar je lah. 

Dh sejam dlm mall tu, perut pn semakin kuat menyanyi. Kami pn apa lg terus je la p tmpt makan tu. Sampai sana tension jerk. Sapa pn tak sampai lg. Takut org usha kami pn kuar p jln2 lg. Dh tak tau nak p mana si Bro Arief selaku pilot ari tu pn bawa la kami p air port. Macam bdk 2 lak. Duk lepak tgk airoplane yg tak terbang2 tu. Hampeh tul!!!  Dh la perut minta di isi. Nak tak nak lepak je lh kat situ berminit2.

Dh dkt kul 8 setengah kami pn p la kat restoran tu balik. Sampai jerk sumer org dah ada. Kami lh org yg terakhir sampai. Tgk mknn pn dh siap dihidang. Aku malas jerk nak tgk makanan tu lelama. Sebab aku tau mst lmbt lagi br leh mkn. Ye la pengerusi nak berucap lg, pas tu bos lak nak wish ckit2 then Penyelia plak diberi peluang cakap tp ckit2 jerk pastu br la baca doa makan. Oh sumer itu bisa wat perut aku lg berkerocong.

Abis jerk baca doa apa lg sumer org start melantak termasuk la aku. Baik nye melantak sampai si Linda yg suka ambik gmbar tu pun leh terlupa  kat kamera dia. Mana tak nya mcm2 lauk dpn mata. Sampai tak tau nak mkn mana satu. Aku asyik makan lauk jerk. Nasi pn skali buh je. Tp pendek kata Zack yg selaku event managment mlm tu berjaya melakukn nya dgn baik la. Makan pn sedap. Kira puas la. Sumer2 pn berpuas ati. 

Part melantak malam tu diakhiri dgn disert ais cream. Aku pn mkn dh tak bersungguh. Mana tak perut dh over load. Makan dah berakhir tp acaranya masih belum kemuncak. Ermm last posts aku ada ckp nak tggu durian runtuh kan? Haaa acara kemuncak mlm tu adalh pemberian durian runtuh. Maka debaran pn bermula pada setiap muka opismate aku. Ye lh sumer2 pn mengharapkan namanya dipanggil last2. Tp aku sebenarnya dlm ati ni tak de feeling langsung kat First Prize. Nak tau sbb apa? Sebabnya aku dh ada benda tu. Benda apa tggu la smp ending karangan aku ni k. Maka Zack pn memulakan strategi saiko menyaiko. Bos aku pn sama naik la. Memusind-musingkn  tangannya dlm balang kaca sponsor drpd kak Mas tu.

Jeng...Jeng...jeng...cabutan bermula. Nama org yg dipanggil dulu bermakna dpt adiah yg murah.Aku dpt rasakn sumer org tak nak namanya dipanggil. Zack pn dgn slow motionnya buka sampul pertama tu. Tgk2 dpt kat nama driver kami. Hadiahnya rice cooker. Oklah tu. Aku mcm biasa lah. Apa2 event opis aku, aku kena la jd photograper  tak bertauliah. Dr satu nama ke satu nama dipanggil. Aku tidak menyedari yg nama ku sbnrnya tdk dipanggil lg. Rupa2nye aku tersenarai dlm top 3. Jd bila je si Zack tu ckp yg ada 3 org lg nama tak disebut check punya check org2 itu adalh aku, Linda n Eleena. 3 dara pingitan PNMB PP. 

Tp aku syukur sangat coz aku bakal dpt adiah yg kira mahal lah jg kn. B0s pn cabutla nama pemenang ke tiga..n org itu adalah Nor Izwani...sapa budak tu...hahaha aku lh tu... apa lg pas kamera salah tak kena lh. Hadihnya berupa sebuah Vacum. Aku sebenarnya mengharapkn dpt no 2. Tp tk pe lh janji dpt yg besar gak kn. Debaran makin dirasai pabila tggl 2 nama lg. Pastu bos pn cabut satu nama. Zack pn ckp nama yg bakal diumumkn tu adalah utk First Prize. Buka jerk sampul tu nama yg diumumkan adalh Linda. Apa lg sesi hesteria la jap. Abis sumer org yg mkn kat situ tgk kami. Linda pn dgn kecewanya ambil la adiah no 1 tu. Walau pn ati tak berminat sangat. Hadiah tu adalah TV 21" brand Pensonic. Flat Screen lg tu. Pas tu yg last skali tntulh Eleena. Dia dpt adiah idaman aku ngan Linda. Sony DVD player. Melepas aku. Tak pe lh tak de rezeki. Hrp2 thn dpn ada lg la adiah tu.

So tu la aktiviti kami mlm tu. Majlis pn berakhir kul 10pm. Tp yg bujang2 adakh berakhir xtvt diaorg. Itu hanya dia org saja yg tau.Sblm aku tamatkn karangan aku yg leh di kira terpanjang setakat ni, aku tak lupa nak mentionkn nama2 yg terlibat ngan majlis mlm tu. Sian lak kat depa. Nnt tak glamor. Mereka adalah En. Hafiz(bos), En. Wazir n Pn Fariha(PT), Pn. Masriah n husband, En. Zack n wife, En. Azhar n wife, En. Din, En. Sharul, En. Arif, Cik Wani, Cik Linda ngan Cik Elina...Nnt kalo aku rajin aku load gmbr2 yg tah apa waktu dinner ni k...Chawwww.....
  

3 comments:

lindosh said...

histeria tahap gaban haha

top 3 pon nak banyak songeh gadis-gadis telur ni ye?

syukur beb ekeke. ramai org yg nak hadiah-hadiah kita tu haha

karangan anda tiada penutup la. bukan ke ada lagik xtvt hari tu?

wani said...

Hahaha...adat manusia mana tau bersyukur. Sumer tak kena. Dpt adiah kecik tak puas ati...dapat besar pn tak bising gak...tah apa2 bebudak tu...for cik lindosh don'n wory bout ending that story...tgguuuuuuu......

lindosh said...

wah. cakap tak tahu bersyukur. ayat tu memang menikam jiwa. terasa kot? hahaha

tu lah dia manusia. tak tahu bersyukur. hari ni 3 kali boleh buat ayat bersyukur ni ye dak?

hakhak